Fursecuri keto cu gust de turtă dulce
deserturi, băuturi

Fursecuri keto cu gust de turtă dulce

Vi le-am mai arătat pe pagina de facebook, dar merită să aibă locul lor și pe blog aceste fursecuri. Absolut minunate pentru a fi făcute cadou. Fără condimente, este o rețetă de bază pentru fursecuri keto. Schimbând aromele și/sau adăugând nuci, alune sau ciocolată, obținem de fiecare dată un alt gust. Factorul constant este cel sănătos: fără zahăr și fără gluten. Sursa de inspirație: aici.

Pentru 8 fursecuri mari sau 16 mai mici:

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 50 g edulcorem stevia 1:2 (sau 100 g Green Sugar, clasic sau Gold, ori alt îndulcitor preferat după gust)
  • 1 ou
  • 170 g făină de migdale
  • ½ linguriță gumă de xantan
  • ½ linguriță praf de copt
  • 1 linguriță din aromele preferate (eu am pus un mix pulbere din ghimbir, cuișoare, scorțișoară și piper, o linguriță cu vârf), sau puteți folosi un mix din comerț gata preparat

Într-un castron se amestecă toate componentele uscate ale rețetei.
Într-un alt vas se bate untul împreună cu îndulcitorul, cu ajutorul mixerului, timp de 2-3 minute. Se adaugă oul și se mai bate un pic. Apoi se adaugă amestecul uscat și se omogenizează cu o spatulă. Dacă aluatul e cam moale, se lasă la rece un sfert de oră. Se iau bucățele de aluat, se modelează sfere cu mâinile umezite, apoi se turtesc până la o grosime de circa 8-10 mm. Fursecurile se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava în cuptor la 170 grade C, pentru 10-15 minute. Verificați periodic, se pot arde ușor.

Când sunt gata, fursecurile se lasă pe tavă până la răcire. Inițial, sunt foarte fragile, apoi se vor întări. După răcirea completă, se păstrează într-o cutie de tablă cu capac.


TOTAL: 425 grame, 1863.7 calorii, 42.9 proteine, 202 lipide, 12.5 carbohidrati, 12.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Fursecuri keto cu gust de turtă dulce
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

Leave a Reply