Ruladă de clătite keto
deserturi, băuturi

Ruladă de clătite keto

Nu-i așa că imaginea unui desert cu multe straturi subțiri intercalate de cremă e ceva ce mereu fură privirile? Așa e și rulada asta din clătite. Deși procedeul de preparare este unul foarte simplu, imaginea secțiunii este una de mare efect, care nu lasă indiferent pe nimeni. Iar gustul, cum să vă zic, trebuie să o încercați, ca să-l aflați. 🙂

Pentru o ruladă de circa 10 porții

Într-un bol se mixează ouăle, smântâna dulce, pudra de cacao și îndulcitorul. Din aluatul obținut se coc 10-12 clătite subțiri.

Dacă doriți, puteți folosi metoda cu 2 tigăi: se încinge o tigaie, se unge cu un pic de ulei de cocos sau unt clarifiat și se toarnă câte un polonic din compoziție, mișcând tigaia, pentru ca aluatul să se întindă uniform. Imediat ce s-a prins aluatul pe o parte, se răstoarnă clătita în tigaia cealaltă (încinsă) și se mai ține 1 minut cel mult. Aveți grijă că se ard ușor.

Clătitele gata se scot pe un platou și se lasă la răcit.
Pentru cremă, se bate într-un bol smântâna dulce rece împreună cu brânza mascarpone, îndulcitorul și vanilia. Trebuie să iasă o cremă pufoasă care își menține forma.

Pe un platou se asamblează rulada în felul următor: se unge prima clătită cu o lingură de cremă. Se rulează cât mai strâns, dar nu de tot. Spre sfârșitul rulării se suprapune pe margine următoarea clătită care se unge și ea cu cremă. Se continuă rularea, apoi se adaugă a treia clătită și tot așa până se termină clătitele și crema.

Mie mi-au intrat 8 clătite. Mi-a rămas și cremă cu care am umplut marginile ruladei.

Rulada se înfășoară în folie alimentară și se dă la rece pentru 2-4 ore sau peste noapte.

Se scoate din folie și se feliază cu un cuțit ascuțit, ștergându-l cu o lavetă umedă după fiecare tăietură.


TOTAL: 1157 grame, 3387.1 calorii, 71.8 proteine, 332.3 lipide, 22.9 carbohidrati, 0 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Ruladă de clătite keto
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

Leave a Reply