Salată de ouă
salate, aperitive, diverse

Salată de ouă

Mi-nu-na-tă! Oricât ar fi de sățioasă, tot îți mai vine să iei o lingură din ea. E vorba, practic, de ouă umplute, doar că sub formă tartinabilă.
Dacă se elimină smântâna, ceapa verde și muștarul, se poate consuma și de persoanele care țin postul cu ouă. Amănunte despre acest post puteți afla aici.

  • 6 ouă
  • 1-2 linguri de smântână grasă
  • 2-3 linguri de maioneză (rețeta 1, rețeta 2)
  • 1 linguriță de muștar cu boabe (atenție la cantitatea de glucide, alegeți-l pe cel cu maxim 1-2 g)
  • 1 ceapă verde
  • câteva fire de mărar, opțional
  • sare, piper

Ouăle se fierb tari, cam 7-8 minute din momentul fierberii. Se lasă în apă rece vreo 10 minute, apoi se curăță și se taie cubulețe. Ceapa verde, și mărarul dacă vă place, se taie mărunt și se adaugă peste ouă. Într-un castron se amestecă smântâna, maioneza și muștarul, și se toarnă sosul obținut peste ouă și ceapă.

Se amestecă și se sărează/piperează după gust. Se păstrează 1-2 zile la frigider.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salată de ouă
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 35 Review(s)

Leave a Reply