Pască low-carb
deserturi, băuturi

Pască low-carb

Preparatul tradițional de Paște, acum în varianta fără zahăr, fără gluten și cu (mult mai) puțini carbohidrați.

Pentru 12-16 felii
Aluat:

Umplutură:

  • 550 g brânză grasă de vaci
  • 200 ml smântână dulce grasă
  • 4 ouă
  • 60 g îndulcitor pulbere
  • coajă de lămâie rasă

Se amestecă într-un bol componentele aluatului, până devine un amestec omogen. Într-o tavă cu pereți detașabili (diametru 24-25 cm), se întinde aluatul, formând o bază și niște margini de 2,5 cm.

Se dă forma câteva minute în cuptorul încins la 180 grade C.

Se pregătește umplutura.

Se bat ouăle, se adaugă brânza de vaci sfărâmată, smântâna, îndulcitorul și vanilia, se amestecă bine. Pentru o compoziție mai omogenă, se poate folosi mixerul vertical. Mie îmi place să rămână compoziția grunjoasă.

Se toarnă peste aluat, se coace la 170 grade C până se prinde suprafața. Făina de cocos are tendința să se ardă ușor, în special e vorba de marginile tartei. Am remarcat ca ajută o tavă cu apă plasată pe raftul cel mai de jos al cuptorului pe timpul coacerii. La fel, e bine să se acopere tarta cu folie de aluminiu o perioadă.

Pasca se taie după răcirea completă. Se păstrează la rece.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pască low-carb
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 32 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply