Pulpe de pui la tigaie
fel principal, garnituri

Pulpe de pui la tigaie

Un fel de mâncare rapid și delicios, care vă economisește timp pentru gătit în timpul săptămânii. Puteți găti în acest mod vreo 5-6 pulpe o dată, iar în următoarele zile pregătiți doar garnitura (conopidă, broccoli, spanac, sparanghel, ciuperci, legumele astea se fac foarte rapid). Într-una din zile puteți face quesadilla, o singură pulpă vă ajunge pentru 2 porții.

Pentru 3-4 porții

  • 3-4 pulpe dezosate, cu piele
  • 100-150 ml apă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1-2 linguri ulei de cocos

Într-o tigaie se încinge uleiul de cocos, se pun pulpele spălate și uscate cu prosop de hârtie, mai întâi cu pielea în jos, pentru vreo 5 minute.

apoi se întorc, se mai prăjesc un pic și se adaugă apa. Se sărează și piperează, și se lasă la foc mic cam 15-20 minute (30, în cazul pulpelor cu os), până se evaporă apa.

Cățeii de usturoi se zdrobesc cu lama cuțitului. Se mai lasă un pic pulpele să sfârâie în grăsime, apoi se adaugă usturoiul și se închide focul.

Se servesc cu o salată sau cu o garnitură din legume sărace în carbohidrați.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pulpe de pui la tigaie
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply