Cafea bulletproof
deserturi, băuturi

Cafea bulletproof

Cafeaua bulletproof este o băutură foarte populară printre adepții modului de alimentație LCHF. Este foarte energizantă și hrănitoare, potrivită pentru cei care obișnuiesc să-și înceapă ziua doar cu o cafea. Este în același timp și o băutură controversată. Există multe persoane care susțin că grăsimea trebuie să fie mâncată, nu băută, și că prin consumul acestui tip de cafea se poate ajunge foarte ușor la o supradozare de grăsimi. Sunt de acord cu aceste afirmații, dar consider că un răsfăț periodic nu strică nimănui, mai ales că această cafea este atât de sățioasă, încât nu mai vrei nimic pe lângă. Astfel că problema supradozării de grăsimi pică de la sine. 🙂 

Pentru prepararea cafelei bulletproof aveți nevoie de un blender. Simpla amestecare a ingredientelor cu lingurița nu va putea da consistența ușor cremoasă a acestei cafele.

Pentru 1 porție:

  • 1 cană de cafea făcută la filtru sau espressor, să fie fără zaț
  • 1-2 lingurițe ulei de cocos
  • 1 linguriță unt, eu am folosit clarifiat, îmi place mai mult aroma lui

În vasul unui blender vertical turnați cafeaua, uleiul de cocos și untul. Mixați timp de 15-20 de secunde. Turnați în cană și savurați.
Dacă folosiți ulei de cocos presat la rece, cafeaua va avea aromă plăcută de cocos.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Cafea bulletproof
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 28 Review(s)

Leave a Reply