Borș scăzut
supe, ciorbe

Borș scăzut

Borșul scăzut reprezintă o ciorbă densă cu varză murată și coaste de porc, care datorită fierberii îndelungate la foc mic, capătă un gust bogat și intens. Este un fel tradițional specific unor zone din Moldova și Bucovina, pe alocuri se servește de sărbători pe timp de iarnă. În loc de carne de porc se poate folosi carne grasă de pasăre (gâscă, rață).

Pentru circa 8-10 porții

  • o varză murată de circa 1,5 kg
  • 1 kg coaste de porc (scăricică)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov, opțional
  • 1 cutie de cubulețe de roșii în suc propriu (400 g)
  • apă

Varza se lasă în apă la desărat, pentru 1-2 ore. Apoi se scurge de apă și se taie cuburi mari.
Coastele de porc se taie fragmente.
Morcovul se taie rondele, iar ceapa, solzișori.
În vas se așază jumătate din cantitatea de varză, apoi carnea.

Se distribuie ceapa și morcovul, apoi se toarnă pulpa de roșii.
Se așază restul de varză murată și se toarnă apă, cât să cuprindă toate componentele. Mie, la cantitățile de mai sus, mi-au intrat 2 l de apă.

Se pune vasul pe foc mic, pentru 4 ore.
În cazul în care folosiți multicooker, alegeți un regim de 100 de grade C pentru 4 ore. Dacă folosiți funcția de slow cooking, setați nivelul HIGH pentru 6 ore.

Când e gata, serviți borșul scăzut cu smântână, eventual cu verdeață proaspătă tocată, și cu ardei iute, pentru amatorii de picant.


TOTAL: 5020 grame, 2293.9 calorii, 224.6 proteine, 114 lipide, 80.5 carbohidrati, 21 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Borș scăzut
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Leave a Reply