Chifle pentru aperitive
Am făcut aceste chifluțe drăgălașe pentru a servi niște aperitive și vreau să vă zic că au fost alegerea perfectă! Pentru că sunt micuțe, se coc destul de repede, în comparație cu pâinea low-carb, în general. Tăiate în două și rumenite ușor pe tigaie (sau nu), pot fi folosite ca bază pentru diverse salate tartinabile, pateuri, paste de pește, dar și pentru alte ingrediente: unt, somon afumat, cașcaval, șuncă, etc. Pentru că am avut semințe de in auriu, chiflele mele au ieșit deschise la culoare. Vor ieși la fel de bune cu semințe de in maro, doar că vor avea culoarea mai întunecată.
Pentru 10 bucăți
- 1 ou
- 75 g cremă de brânză
- 1 lingură ulei de măsline sau unt topit
- 35 g semințe de in măcinate (sau făină de in)
- 40 g făină de migdale
- 5 g psyllium
- ½ linguriță praf de copt
- sare, pudră de ceapă, sau alte condimente, după gust
Ouăle se bat cu crema de brânză până la omogenizare. Se pune uleiul, apoi ingredientele uscate.
Se lasă aluatul să stea 7-10 minute, să se mai îngroașe.
Se împarte aluatul în 10 bucăți egale și se modelează chiflele. E mai ușor să o faci cu mâinile umezite.
Chiflele se coc la 180 grade C 20-25 de minute.
Se taie după răcirea completă. Înainte de servire se pot rumeni în tigaie:
Se servesc cu diverse aperitive, eu am avut cașcaval, șuncă, somon și zacuscă:
TOTAL: 220 grame, 783.5 calorii, 27.8 proteine, 67.5 lipide, 24.8 carbohidrati, 17.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.