Dovlecei marinați
O rețetă adaptată din blogul meu anterior. Dovleceii ies acrișori și ușor crocanți. E un aperitiv minunat de vară (și nu numai, căci eu cred că e o metodă perfectă de a îmbunătăți gustul dovleceilor de seră) sau chiar o garnitură ușoară pe lângă pește sau carne.
- 2 dovlecei sau zucchini (400-500 g)
- 2-3 căței de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 3 linguri de oțet de mere
- sare
- piper boabe sau măcinat
- câteva fire de pătrunjel
- 1 linguriță Green Sugar (puteți să nu puneți deloc)
Dovleceii se spală, se șterg, apoi se taie rondele subțiri. Se presară cu sare și se lasă deoparte pentru 30 de minute.
Între timp se pregătește vinegreta pentru marinare: se amestecă într-un vas uleiul, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat, îndulcitorul, piperul și oțetul.
După ce dovleceii au lăsat apă, se scurg bine și se pun în vinegretă. Se amestecă ușor, se acoperă vasul cu capac și se dă la rece.
Peste o oră dovleceii sunt deja buni de mâncat, dar a doua zi sunt și mai buni.
TOTAL: 609 grame, 486.4 calorii, 5.6 proteine, 46.7 lipide, 13.5 carbohidrati, 5.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.