Mix de legume la air fryer
Astăzi vă arăt cum puteți prepara o garnitură fulger la air fryer, colorată și delicioasă, din legume de sezon. Nu aveți încă un air fryer? Vă recomand categoric să vă luați, căci nu veți regreta! Modelul meu este acesta, dar nu contează la care vă decideți, toate funcționează după același principiu.
Pentru mixul meu de legume am folosit un dovlecel, doi ardei și o ceapă. Voi puteți pune doar dovlecei sau doar ardei, e la alegerea voastră. În total, am avut cam 600 g de legume, taman pentru 2 porții.
Pentru 2 porții
- 1 dovlecel
- 2 ardei (grași sau capia)
- 1 ceapă
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare, pudră de ceapă, alte condimente după gust
Dovlecelul se taie cuburi, ardeii bucăți potrivite, iar ceapa fâșii. Se amestecă legumele împreună cu uleiul, sarea și condimentele, se poate direct în vasul aparatului. Opțional, puteți folosi hârtie de copt, dacă doriți.
Se setează temperatura de 200 grade C și timpul de 12 minute. La jumătatea timpului se amestecă.
Dacă e nevoie, mai adăugați 1-2 minute. Legumele trebuie să fie ușor rumenite și să-și păstreze forma.
Garnitura minunată și colorată este gata, o puteți servi imediat, dar e bună și rece.
TOTAL: 630 grame, 228.4 calorii, 6 proteine, 15.8 lipide, 21.2 carbohidrati, 8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.