Pâine low-carb rapidă la microunde
Perfectă și pentru sandvișuri, și pentru crutoane. Se face super rapid, din ingrediente accesibile. Desigur, în loc de microunde puteți folosi cuptorul clasic, la temperatură medie (170 grade C); în ceea ce privește timpul de coacere, trebuie să testați voi.
Pentru circa 4 felii de pâine:
- 2 ouă
- 50 g făină de migdale
- 40 g parmezan ras
- 1 lingură ulei de măsline
- un vârf de cuțit praf de copt
- sare, ierburi (eu am avut oregano)
Se amestecă toate ingredientele într-un vas, cu ajutorul unei spatule. Se distribuie aluatul în forme de silicon și se coace pâinea la cuptorul cu microunde, până se prinde. Timpul de coacere depinde de grosimea aluatului (deci, de formele folosite), dar și de puterea cuptorului. La mine a durat 4 minute și jumătate la puterea de 850 W.
După ce pâinea e gata, se scoate pe un grătar să se răcească.
Apoi se feliază și se folosește după cum aveți nevoie.
Pentru a face crutoane, tăiați feliile de pâine cubulețe și rumeniți-le într-o tigaie.
Pentru tartine, recomand să prăjiți feliile în prealabil la prăjitor sau pe o tigaie.
TOTAL: 205 grame, 728.3 calorii, 37.2 proteine, 58.7 lipide, 11.1 carbohidrati, 5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.