Prăjitură keto cu cacao și rubarbă
Simplă și rapidă, preparată fără mixuri complicate și fără lactate, moderată în grăsimi și calorii, această prăjitură este pur și simplu adorabilă, atât la gust, cât și la aspect. Fără rubarbă (sau orice alte fructe) e o negresă nepretențioasă, bună chiar și ca blat de tort. Ce ziceți, o încercați?
Pentru o prăjitură împărțită în 12 felii
- 6 ouă
- 50 g Green Sugar Premium (sau 100 g Green Sugar clasic)
- vanilie
- 40 g cacao
- 30 g făină de cocos
- 100 g rubarbă
- unt pentru uns forma
Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă cu jumătate din îndulcitor.
Gălbenușurile se bat și ele spumă, cu restul îndulcitorului și cu vanilia.
Se încorporează pudra de cacao și se mixează până la dizolvarea ei. Se adaugă, în tranșe, albușurile bătute.
La sfârșit se pune făina de cocos, amestecând de jos în sus, să nu se lase compoziția.
Rubarba se spală și se taie cubulețe potrivite. Eu nu o decojesc în prealabil, întrucât fibrele se înmoaie la gătit și nu încurcă cu nimic la consistență și aspect. Dar dacă doriți, puteți să o faceți.
Aluatul se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt (a mea are dimensiunile 24*34 cm), se distribuie uniform cuburile de rubarbă.
Se dă tava în cuptorul încins la 170 grade C pentru circa 30 de minute (sau până când suprafața se prinde uniform).
Prăjitura se taie și servește după ce s-a răcit.
TOTAL: 555 grame, 817.8 calorii, 56.3 proteine, 53.8 lipide, 21.5 carbohidrati, 6.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.