Sos de tip maioneză pentru salate
Eu cred că se poate numi și direct maioneză acest sos, întrucât conține și ouă, și ulei. Partea faină e că are mult mai puține calorii decât o maioneză clasică. Iar reușita este mereu sigură, nefiind nevoie să respectați cantități stricte. Puteți pune mai mult sau mai puțin iaurt/ulei, iar oul poate fi mare sau mic, chiar nu contează. Încercați măcar o dată să faceți acest sos pentru salate și sunt convinsă că va deveni preferatul vostru, așa cum a devenit și al meu de câțiva ani!
Aveți nevoie de următoarele:
- 1 pahar de iaurt, preferabil grecesc (140-150 g)
- 1 ou fiert moale
- 2 linguri de ulei de măsline (30 ml)
- 1 linguriță cu vârf de muștar (10 g)
- sare, piper
Toate componentele rețetei se pun într-un recipient potrivit și se mixează cu blenderul de mână. Atât.
Sosul gata se folosește imediat unde e nevoie de maioneză sau se poate păstra la rece maxim 2 zile.
TOTAL: 240 grame, 521.2 calorii, 14.1 proteine, 51.6 lipide, 5.8 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.





