Sos de tip maioneză pentru salate
salate, aperitive, diverse

Sos de tip maioneză pentru salate

Eu cred că se poate numi și direct maioneză acest sos, întrucât conține și ouă, și ulei. Partea faină e că are mult mai puține calorii decât o maioneză clasică. Iar reușita este mereu sigură, nefiind nevoie să respectați cantități stricte. Puteți pune mai mult sau mai puțin iaurt/ulei, iar oul poate fi mare sau mic, chiar nu contează. Încercați măcar o dată să faceți acest sos pentru salate și sunt convinsă că va deveni preferatul vostru, așa cum a devenit și al meu de câțiva ani!

Aveți nevoie de următoarele:

  • 1 pahar de iaurt, preferabil grecesc (140-150 g)
  • 1 ou fiert moale
  • 2 linguri de ulei de măsline (30 ml)
  • 1 linguriță cu vârf de muștar (10 g)
  • sare, piper

Toate componentele rețetei se pun într-un recipient potrivit și se mixează cu blenderul de mână. Atât.

Sosul gata se folosește imediat unde e nevoie de maioneză sau se poate păstra la rece maxim 2 zile.


TOTAL: 240 grame, 521.2 calorii, 14.1 proteine, 51.6 lipide, 5.8 carbohidrati, 0 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Sos de tip maioneză pentru salate
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Leave a Reply