Înghețată de ciocolată fără zahăr
Rețeta acestei înghețate a tot circulat recent pe facebook. N-am băgat-o în seamă până nu m-a convins o prietenă că este genială! Într-adevăr se face foarte simplu, iar gustul este divin. Referitor la guma de xanthan, aceasta conferă compoziției o consistență mai cremoasă, dar și fără ea înghețata iese excelentă. Aveți nevoie de forme de înghețată, există acum peste tot, în Ikea, DM, Pepco, cât și online. Sunt foarte comode, poți avea mereu la îndemână în congelator un mic răsfăț. Unul fără zahăr, desigur. 🙂
M-am inspirat de aici.
Pentru 7-8 înghețate
- 400 ml smântână dulce
- 50 g Green Sugar (sau după gust)
- 30 g cacao
- ¼ linguriță gumă de xantan
- vanilie
Într-un ibric (de preferință cu cioc) se amestecă smântâna, îndulcitorul și cacao, cu ajutorul unui tel pară.
Se pune pe foc, amestecând mereu, până dă în clocot. Se lasă să fiarbă la foc mic circa 1 minut, apoi se stinge focul și se adaugă vanilia și guma de xanthan.
Compoziția se va îngroșa puțin, ca o budincă. Se lasă un pic la răcit, apoi se toarnă în formele de înghețată. Sau după răcirea completă, se toarnă compoziția la mașina de înghețată.
Înghețata se dă la congelator pentru minim 4 ore.
TOTAL: 480 grame, 1427.1 calorii, 14.3 proteine, 146.2 lipide, 9.8 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.