Budincă de carne cu mozzarella
fel principal, garnituri

Budincă de carne cu mozzarella

Această budincă am preparat-o într-o zi la rugămintea fiicei mele, să-i fac „paste bolognese fără paste”. Rezultatul a încântat-o, iar eu mi-am dat seama că e un fel de mâncare ce se pliază perfect și pe modul de alimentație keto/low-carb.

Pentru circa 4 porții

  • 500 g carne tocată (amestec porc + vită)
  • 1 ceapă mică, opțional
  • 200 ml suc de roșii (passata) sau 2 roșii decojite și tocate
  • ulei de cocos sau untură
  • busuioc, piper măcinat, usturoi
  • 150 g mozzarella din zer

Într-o tigaie se încinge grăsimea și se călește ușor ceapa tăiată mărunt. Puteți să o omiteți și să căliți direct carnea. Se adaugă carnea tocată, se amestecă pe foc mediu, timp de vreo 5 minute, până își schimbă culoarea în mod uniform. Se adaugă roșiile pasate, sarea și se mai lasă vreo 5 minute. La sfârșit se adaugă busuiocul (verde sau uscat), piperul și usturoiul (1 cățel pisat sau ½ linguriță de pudră).

O tavă ceramică sau de sticlă se unge cu puțină grăsime, apoi se distribuie carnea uniform. Mozzarella se taie felii și se așază pe toate suprafața.

Se dă tava la cuptor la circa 180 grade C, până ce mozzarella se topește și începe să se rumenească. Se servește imediat.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Budincă de carne cu mozzarella
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply