Chifle keto din semințe de in
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Chifle keto din semințe de in

Aceste chifle îmi amintesc de cele din făină integrală, atât la aspect, cât și la gust. De când am descoperit rețeta pe un grup keto de pe facebook, am tot experimentat la ea, modificând cantități și încercând diverse combinații după gustul nostru. Le-am făcut și cu mozzarella, și cu brânză de burduf, ba chiar și cu feta. În loc de ulei de cocos am pus într-o zi untură topită de porc. Au ieșit excelente de fiecare dată.

Pentru 4-6 chifle sau o pâine de circa 20 cm lungime

Semințele de in și de susan se macină la râșniță cât mai mărunt, să ajungă pulbere. Se adaugă sarea și praful de copt.

Într-un alt vas se pun ouăle, brânza, apa și grăsimea topită. Să omogenizează cu mixerul vertical timp de câteva secunde.

Se amestecă ambele compoziții și se lasă să stea vreun sfert de oră. După acest timp, aluatul se va îngroșa suficient pentru a putea modela chifle cu mâinile umezite.

 

Chiflele se pun pe o tavă așternută cu hârtie de copt. Se pot tăvăli prin semințe de susan sau mac. Se coc circa 25-30 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 grade C.

 

Când sunt gata, se scot pe un grătar până la răcirea completă. Se păstrează iarna la temperatura camerei cam 3 zile, iar vara numai la frigider, până la 7-8 zile.

Din același aluat am făcut și o pâine într-o formă dreptunghiulară de circa 20 cm lungime. Coacerea a durat cam 1 oră.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Chifle keto din semințe de in
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 36 Review(s)

5 thoughts on “Chifle keto din semințe de in”

  1. Buna ziua! Tare interesanta reteta! M-ar interesa daca as putea folosi faina de in in locul semintelor. Nu am o rasnita care sa imi permita maruntirea fina a semintelor. Si daca se poate cam ce cantitate ar trebui sa folosesc? Va multumesc! De cand v-am descoperit sunteti o sursa de inspiratie!

    1. Eu cred că făina de in e același lucru cu semințele măcinate. Important e să fie cât mai bine măcinate, practic pulbere. Dacă făina pe care o aveți este așa, folosiți aceeași cantitate în grame. Dacă nu e suficient de măruntă, vă recomand totuși să vă luați o râșniță la gospodărie. Există variante ieftine, de maxim 50 lei, care-și fac treaba foarte bine. Eu am una de aproape 10 ani de zile și funcționează impecabil.
      Mulțumesc și eu pentru aprecieri!

Leave a Reply