Pârjoale cu varză
Fanii contului meu de Instagram au văzut deja rețeta. E un fel de mâncare din seria ”2 în 1”, adică garnitură și carne în aceeași tavă. Nu e prima dată când fac aceste pârjoale și pot să vă spun acum că suportă foarte bine congelarea. Puteți face o cantitate mai mare, apoi le congelați porționat. După decongelare lentă, doar le încălziți și aveți masa gata.
Pentru 4 porții
- 300 g varză
- 500 g carne tocată
- 1 ceapă mică sau 2-3 fire de ceapă verde
- sare, condimente
- 3 ouă
- ulei de măsline
Varza se toacă mărunt cu cuțitul, apoi se freacă între degete, ca să se înmoaie.
Se amestecă împreună cu carnea tocată, ceapa mărunțită, ouăle, sarea și condimentele.
Se împarte compoziția în bucăți egale, de exemplu, în 12. Se modelează pârjoalele, adică niște chiftele aplatizate, cu grosime de circa 1-2 cm. Pârjoalele se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, se stropesc cu ulei de măsline și se coc în cuptorul încins la 180 grade C, cam 30-40 de minute.
Se servesc cu smântână sau muștar. Merg excelent și cu pesto de leurdă, că tot e sezonul.
TOTAL: 1025 grame, 1565.4 calorii, 116.7 proteine, 113.8 lipide, 22.9 carbohidrati, 6.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.