Chifteluțe de curcan la cuptor
Nu e prima dată când fotografiez o rețetă pe fugă, cu telefonul, pentru a o arăta la stories pe Instagram, iar pe urmă mă decid că pozele nu arată chiar rău și revin cu rețeta și pe blog. Asta s-a întâmplat și cu aceste chifteluțe. Le-am făcut rapid, m-am lăudat cu ele pe Instagram, iar apoi m-am gândit că n-ar strica să rămână rețeta și aici, pentru a fi găsită mai ușor. E chiar un fel de mâncare rapid și fără bătăi de cap. În loc de carne de curcan puteți folosi oricare alta, de un singur tip sau mix. În cazul în care carnea conține grăsime, nu mai e nevoie să stropiți chifteluțele cu ulei.
Pentru circa 28 de bucăți
- 750 g carne tocată de curcan (sau de care doriți)
- 1 linguriță rasă de sare
- pudră de ceapă (sau alte condimente, după gust)
- ulei de măsline (opțional)
Carnea se frământă împreună cu sarea și condimentele, timp de câteva minute, până la omogenizarea compoziției.
Cu mâinile umezite se modelează chifteluțele, cam de mărimea unor nuci. Se pun într-o tavă pe hârtie de copt. Se stropesc cu ulei de măsline (prin pulverizare este cel mai simplu).
Chifteluțele se coc la 200 de grade C până se rumenesc. La cuptorul meu cu gaz a durat 25 de minute.
Se servesc fierbinți sau calde. Alături de un piure de conopidă sunt un deliciu!
TOTAL: 765 grame, 884.9 calorii, 187.5 proteine, 13 lipide, 0 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.