Budincă de brânză cu semințe de chia
Cu o consistență interesantă, această budincă nu conține niciun fel de făină. Sigur va fi placul copiilor și nu numai.
Pentru 8 porții
- 550-600 g brânză de vaci
- 50 g semințe de chia
- 200 ml smântână dulce (10-30% grăsime)
- 4 ouă
- 35 g Green Sugar Premium (sau alt îndulcitor, după gust)
- vanilie, coajă de lămâie (opțional)
Se pun semințele de chia în smântână și se lasă o oră, amestecând periodic.
Brânza de vaci se mixează cu ouăle, îndulcitorul și aromele. Pentru o consistență mai fină, recomand folosirea blenderului.
Se adaugă semințele de chia umflate, se amestecă bine, folosind un tel.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt și se nivelează suprafața.
Budinca se coace la foc mediu (170 grade C) până la prinderea și rumenirea suprafeței. La cuptorul meu cu gaz a durat 50 de minute.
Budinca se lasă la răcit 2-3 ore. Se poate presăra cu îndulcitor pudră înainte de servire.
TOTAL: 1055 grame, 2177.7 calorii, 127 proteine, 165 lipide, 46.7 carbohidrati, 18.9 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.