Ruladă de dovleac cu ricotta
deserturi, băuturi

Ruladă de dovleac cu ricotta

Dacă vă place dovleacul, veți adora această ruladă, garantez! Cu o aromă intensă, colorată și plăcută privirii, are și avantajul de a conține relativ puține calorii (doar 116 kcal per felie). Este un desert de toamnă minunat pe care nu trebuie să-l ratați! Și să vă mai zic ceva: ia să înlocuiți dovleacul cu morcov, să vedeți cum obțineți o ruladă „carrot cake” superbă!

Pentru o ruladă de 10 porții

Dovleacul se dă prin răzătoarea mică sau se toacă la robot.
Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă cu îndulcitorul (eu l-am râșnit, pentru a se dizolva mai ușor).

Gălbenușurile se amestecă împreună cu dovleacul ras, făina de migdale și condimentele.
Se încorporează în câteva tranșe albușurile bătute.

Aluatul obținut se întinde într-un dreptunghi pe hârtie de copt unsă cu unt, cu grosimea de circa 1 cm.
Se dă tava la copt în cuptorul încins la foc mediu (170 grade C) pentru vreo 20-25 de minute. Blatul trebuie să fie prins pe toată suprafața și ușor rumenit.
Se scoate tava din cuptor și se rulează blatul cu tot cu hârtie, se lasă la răcit.

Pentru cremă, doar se amestecă ricotta cu îndulcitorul și vanilia, folosind o lingură sau un tel, nu e nevoie de mixer.

Când blatul s-a răcit, se desfășoară cu grijă (se poate rupe, dar nu-i problemă), se unge uniform cu cremă, apoi se rulează la loc. Se păstrează 1-2 linguri de cremă, pentru a umple lateralele ruladei și pentru a unge suprafața acesteia.

Rulada se dă la rece pentru 2-3 ore, apoi se poate tăia. E mai bună a doua zi.


TOTAL: 720 grame, 1160.8 calorii, 62.7 proteine, 89.2 lipide, 40.4 carbohidrati, 10.8 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Ruladă de dovleac cu ricotta
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

Leave a Reply