Fursecuri de Crăciun fără zahăr
Aceste fursecuri ies fragede și aromate, perfecte pentru a fi tăiate cu forme specifice sărbătorilor de iarnă. Dintr-o formă-fulg de genul acesteia am încercat să fac niște reni, doar că am greșit cu nasul lui Rudolph, ieșindu-mi niște reni vampiri :))) Data viitoare o să folosesc coacăze liofilizate sau boabe de piper roșu.
Pentru circa 20 de bucăți
- 50 g făină de migdale
- 50 g făină de cocos + câteva grame pentru întins aluatul
- un vârf de linguriță praf de copt
- ½ linguriță gumă de xantan
- 45 g unt topit
- 2 ouă
- 40 g Green Sugar Premium (sau alt îndulcitor, după gust)
- vanilie, coajă de lămâie sau portocală, rom
- decor: fructe roșii congelate sau liofilizate (coacăze, zmeură), picături de ciocolată
Ouăle se bat cu îndulcitorul și aromele, apoi se adaugă untul topit.
Se încorporează făinurile cu praful de copt și guma de xantan, formând un aluat. Acesta se lasă la rece 30-60 de minute, învelit în folie.
Aluatul se întinde între 2 covorașe de silicon (sau hârtii de copt), presărând puțină făină de cocos, dacă e nevoie. Se decupează fursecurile și se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ornează cu picături de ciocolată și/sau fructe liofilizate.
Fursecurile se coc la foc mediu (170 grade C) timp de 12-15 minute.
Se scot din tavă numai după răcirea completă. Se pot presăra cu îndulcitor pudră.
TOTAL: 300 grame, 997 calorii, 33.9 proteine, 84.9 lipide, 30.5 carbohidrati, 14.7 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.