Migdale glazurate fără zahăr
Ambalate frumos, migdalele glazurate fără zahăr pot fi un cadou drăguț de sărbători. Se fac simplu, atât în varianta dulce, cât și sărată.
- 1 albuș
- 100 g eritritol
- 300 g migdale crude
- sare și condimente pentru varianta sărată
Albușul se bate spumă tare cu îndulcitorul. Peste albușurile bătute se pun migdalele și se amestecă, să fie acoperite uniform.
Se distribuie pe o tavă pe hârtie de copt, într-un singur strat. Tava se dă în cuptorul încins la 120 grade C pentru vreo 25-30 de minute. Se verifică periodic, să nu se ardă.
Se oprește focul și se lasă tava în cuptor până la răcirea completă. Apoi se sparg bulgării, separând migdalele una de alta. Se mută într-un vas de sticlă pentru păstrare, ferite de umezeală.
În mod similar se poate prepara varianta sărată. În acest caz, se omite îndulcitorul și se pun condimentele preferate (pudră de ceapă/usturoi, chili, piper, turmeric).
TOTAL: 430 grame, 1749.6 calorii, 67.2 proteine, 151.9 lipide, 59.3 carbohidrati, 35.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.