Ardei umpluți cu carne
Nu trece vara fără să gătesc măcar de câteva ori ardei umpluți cu carne. Cândva foloseam și orez la umplutură, iar ardeii îi lăsam întregi, tăindu-le doar un căpăcel. De ceva vreme am ales să-i umplu jumătăți, iar orezul nu mai face parte din alimentația mea de cel puțin 3 ani. Ardeii se gătesc mai repede așa și mi se par mai savuroși. Voi cum îi preferați?
Pentru 2 porții
- 2 ardei grași
- 300 g carne tocată (eu am folosit mix de vită cu porc)
- ulei de măsline
- 1 ceapă mică
- 1 roșie
- verdeață, usturoi
- 1 ou
- parmezan ras
În uleiul de măsline se călește ușor ceapa tăiată, apoi carnea, amestecând, până aceasta își schimbă culoarea. Se adaugă roșia decojită și tăiată cubulețe și se mai ține pe foc vreo 5 minute. Se pun verdeața și usturoiul tocate, apoi se stinge focul. După ce se compoziția se răcește un pic, se adaugă oul.
Ardeii se spală, se taie în jumătăți și se curăță de cotor și semințe. Codițele eu le las, pentru aspect drăguț. Se umplu jumătățile de ardei cu umplutura de carne. Se acoperă forma cu un capac sau cu folie de aluminiu. Se dă în cuptorul încins la 200 grade C, pentru vreo 25-30 de minute. Se scoate capacul, se presară parmezan peste ardei și se mai dă tava în cuptor pentru 5-10 minute.
Se pot servi imediat.
TOTAL: 795 grame, 1144.5 calorii, 78.2 proteine, 76.7 lipide, 23.6 carbohidrati, 7.3 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.