Baba Ghanoush – salată de vinete orientală
salate, aperitive, diverse

Baba Ghanoush – salată de vinete orientală

Baba Ghanouj, Baba Ganouj sau Baba Ganoush, indiferent cum s-ar scrie, este un aperitiv delicios. Varianta mea nu conține iaurt, dar dacă doriți, puteți să puneți, de preferință unul cât mai gras. Chimionul este un condiment obligatoriu, zic eu, în această rețetă. Anume el conferă aroma orientală inconfundabilă. Îl găsiți la plafar sau în magazinele arăbești. Îl mai găsiți cu denumirea engleză cumin.

  • 1 vânătă mai mare sau 2 medii
  • 1-3 linguri de pastă de susan
  • zeama de la ½ lămâie
  • sare
  • ½ linguriță de chimion (cumin)
  • 2-3 fire de pătrunjel
  • 3-4 linguri de ulei de măsline

Vânăta se coace pe grătar, aragaz sau pe o tavă încinsă, cum preferați. Se curăță de coajă cât e fierbinte și se lasă la scurs și răcit într-o strecurătoare.

După ce s-a răcit, se toacă miezul cu un cuțit de lemn sau plastic.

Se adaugă pasta de susan treptat, gustându-se după fiecare lingură. Se potrivește de sare și zeamă de lămâie. Se adaugă pătrunjel tocat mărunt și chimionul, uleiul de măsline. Se dă la rece pentru câteva ore.

La servire se poate turna deasupra un pic de ulei de măsline și se presară cu pătrunjel tocat.

Se servește cu pâine low-carb sau legume crude (ardei, castraveți, tulpini verzi de țelină, andive).

 

Votează dacă îți place
Rețetă
Baba Ghanoush – salată de vinete orientală
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply