Bezele cu cacao și Green Sugar
deserturi, băuturi

Bezele cu cacao și Green Sugar

Până să văd rețeta Denisei, nu credeam că bezelele pot fi făcute cu alt îndulcitor decât zahăr. Eram sigură că faptul că sunt crocante se datorează numai și numai zahărului. Ei bine, se pare că ne putem bucura de bezele chiar dacă avem o alimentație săracă în carbohidrați. În ajutor ne vine Green Sugar, îndulcitorul cu zero calorii și indice glicemic zero, pe care îl folosesc cu succes de peste 2 ani. Am modificat un pic rețeta sursă, adaptând-o la făina pe care o aveam în casă la momentul preparării. Mi-au ieșit 8 bezele mari, crocante și ușor mentolate, datorită eritritolului. Sunt foarte entuziasmată de rezultat și cu siguranță o sa le mai fac.
Pentru baterea albușurilor am folosit un ingredient numit bitartrat de potasiu, sau cremă de tartar („cream of tartar”). Este un produs secundar al obținerii vinului și este utilizat des în bucătăriile occidentale, cu rol de stabilizare. Se găsește în magazinele online.

Pentru 8 bezele mai mari

Într-un bol se pun albușurile și crema de tartar. Se bat cu ajutorul mixerului până se formează o spumă fermă. Se adaugă îndulcitorul și se continuă baterea până la dizolvarea acestuia. Se adaugă pudra de cacao și făina de migdale, amestecând ușor cu ajutorului unui tel de tip pară, cu grijă să nu le lase compoziția.

Apoi se ia cu o lingură din compoziție și se pune într-o tavă pe hârtie de copt.

Bezelele se coc la temperatură mică (la mine au fost cam 120 grade C), timp de circa o oră, cu ușa cuptorului întredeschisă. Sunt gata când la atingere par ferme pe toată suprafața. Se închide focul și se lasă ușa întredeschisă până la răcirea completă a cuptorului. Abia după aceea se scot bezelele cu grijă de pe hârtia de copt și se pot servi.

Se păstrează ferite de umezeală și căldură, că să nu-și piardă textura crocantă.


TOTAL: 120 grame, 183.1 calorii, 12.9 proteine, 12.4 lipide, 5.3 carbohidrati, 2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Bezele cu cacao și Green Sugar
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Leave a Reply