Burger cu mozzarella
O combinație făcută într-o doară, dar care s-a dovedit a fi mai mult decât reușită.
Pentru 2 bucăți
- 250 g carne tocată (eu am avut de curcan)
- 1 bilă de mozzarella în zer (125 g scursă)
- sare, condimente
- o linguriță de unt clarifiat (dacă folosiți carne grasă, nu e nevoie)
Carnea tocată se frământă cu sarea și condimentele. Se împarte în 2 bucăți egale din care se modelează chiftele plate. Dacă aveți o ustensilă specială pentru modelat chiftele perfecte, o puteți folosi.
O tigaie cu fundul gros (grill sau simplă) se încinge bine. Se prăjesc chiftelele în grăsime (cea proprie sau adăugată), câte 3 minute pe fiecare parte.
Bila de mozzarella se scurge de zer și se taie în două pe grosime.
Când chiftelele sunt gata, se pune pe fiecare câte o jumătate din bila de mozzarella și se stinge focul.
Se lasă sub capac câteva minute înainte de servire.
Dacă vă zic că acest burger este perfect alături de murături, mă credeți? Dacă nu, va trebui să încercați!
TOTAL: 380 grame, 756 calorii, 89.2 proteine, 43.6 lipide, 1.9 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.