Clătite din semințe de chia
Încă o rețetă de clătite? Ei bine, de ce nu? Mai ales că la prepararea lor nu e nevoie de niciun fel de făină. Clătitele ies elastice, se întorc cu ușurință pe tigaie doar folosind o paletă. Nu conțin lactate, au gust neutru și pot fi umplute cu ce vreți voi!
Pentru coacerea clătitelor vă recomand să aveți o tigaie de calitate, cu fundul gros și cu o suprafață antiaderentă bună. Suprafața tigăii nu trebuie unsă, astfel aluatul va aluneca mai ușor pe aceasta. Pe o tigaie bună clătita nu se va lipi, chiar dacă nu a fost unsă cu nimic.
Pentru 5 clătite cu diametrul de 24 cm
- 3 ouă M
- 30 g semințe de chia (2 linguri)
- 200 ml apă
- ½ linguriță praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
- 1 lingură ulei de măsline
Într-un bol se amestecă toate componentele rețetei. Dacă se doresc clătite dulci, se pune un pic de îndulcitor și, opțional, arome. Compoziția se lasă la rece 2-3 ore, sau chiar și peste noapte.
Înainte de a coace clătitele, se amestecă bine compoziția, la fel se procedează înainte de a umple polonicul pentru fiecare clătită.
Se încinge o tigaie de clătite și se toarnă câte un polonic din compoziție, mișcând tigaia, pentru ca aluatul să se întindă uniform. Când clătita e gata pe o parte, se desprinde ușor o margine, se bagă o paletă lată sub clătită și se întoarce, dintr-o mișcare. Se mai lasă clătita încă vreun minut și se mută pe un platou. La fel se procedează până se termină aluatul.
În funcție de mărimea tigăii, vă pot ieși mai multe sau mai puține.
Clătite gata se păstrează la rece. Se pot servi cu nenumărate umpluturi, dulci sau sărate.
TOTAL: 230 grame, 503.1 calorii, 24.2 proteine, 40.6 lipide, 14.9 carbohidrati, 11.3 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.