Fursecuri Mărțișor fără zahăr
deserturi, băuturi

Fursecuri Mărțișor fără zahăr

De câțiva ani buni sunt la modă mărțișoarele comestibile, drept să vă spun, chiar îmi place ideea. Iar dacă acestea nu conțin zahăr și făină de grâu, este și mai bine! Recent am experimentat cu rețeta mea preferată de biscuiți și uitați-vă ce mărțișoare încântătoare mi-au ieșit!
Pentru a obține o culoare roșie intensă, vă recomand să folosiți un colorant de calitate. Coloranții profesioniști sunt foarte concentrați și dau culori vii și stabile, fără să schimbe consistența aluatului. Colorantul folosit de mine este acesta. Efectiv am înmuiat o scobitoare și am șters-o de aluat, iar nuanța obținută o puteți vedea în poze.

Pentru circa 10-13 bucăți

Într-un bol se amestecă toate componentele rețetei. Trebuie să iasă un aluat de consistența plastilinei, ușor lipicios. Dacă oul a fost mai mare, se mai poate adăuga un pic de făină.
Aluatul se întinde între 2 hârtii de copt sau folii de silicon, unse cu puțin ulei de cocos, până la o grosime de circa 3 mm. Biscuiții se decupează cu formele dorite și se transferă cu grijă pe o tavă așternută cu hârtie de copt.

Se coc la circa 160 grade C, vreo 8-12 minute, verificând periodic, întrucât se pot arde foarte ușor. Biscuiții gata se lasă în tavă până la răcirea completă.

Se prepară crema, bătând cu mixerul într-un bol componentele acesteia.
Biscuiții se ung cu cremă și se lipesc câte 2.

Fursecurile obținute se pot servi imediat, dar sunt mult mai bune a doua zi, când se frăgezesc.

Se păstrează într-un recipient cu capac, la loc răcoros, 4-5 zile.


TOTAL: 370 grame, 1561.6 calorii, 43.8 proteine, 147.4 lipide, 32.4 carbohidrati, 15 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Fursecuri Mărțișor fără zahăr
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Leave a Reply