Coji de mini tarte keto / low-carb
deserturi, băuturi pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Coji de mini tarte keto / low-carb

Mini tartele sunt un fel atractiv și universal. Fie că se folosesc umpluturi sărate sau dulci, acestea sunt un succes pe orice masă de tip bufet. Aluatul clasic este format din făină de grâu, unt și uneori gălbenușuri, fără aditivi de creștere. Varianta mea conține făină de cocos, ceea ce reduce mult numărul de carbohidrați al tartelor. Totuși, făina de cocos are un gust dulceag, care poate nu e pe placul tuturor în tartele sărate. În acest caz, vă recomand să folosiți condimente, pentru a distrage atenția de la gustul dulce. Însă pentru tarte desert este un aluat absolut perfect, vă îndemn să-l încercați și voi!

Pentru 7 bucăți

  • 40 g unt moale
  • 1 ou sau 3 gălbenușuri
  • 20 g Green Sugar pudră (pentru varianta dulce)
  • un vârf de cuțit sare, condimente după gust (pentru varianta sărată)
  • 35-40 g făină de cocos

Într-un bol se pun toate componentele rețetei și se frământă cu mâinile, formând un aluat maleabil. Cantitatea făinii de cocos depinde de mărimea oului și de capacitatea făinii de a absorbi lichid. E bine să puneți un pic mai puțină la început și să mai lăsați aluatul să stea 10 minute, apoi vedeți dacă mai e nevoie.
Aluatul obținut se lasă să stea 10-15 minute, se împarte în bucăți egale (ale mele au avut 22 g) din care se formează sfere. Fiecare din acestea se aplatizează în palme, apoi se modelează coaja de tartă pe fundul unei forme de silicon (ale mele sunt clasice, de 5 cm în diametru).

Formele se pun într-o tavă și se coc în cuptorul încins la 160 grade C până se rumenesc ușor pe margini. La cuptorul meu pe gaz a durat 15 minute. Fiți cu ochii pe ele, se pot arde foarte ușor.

Când sunt gata, se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit. Cojile de tartă se scot din forme după răcire.

Se păstrează într-un vas cu capac, ferite de lumină și căldură. În aceste condiții rezistă și o săptămână.
Se umplu cu orice doriți, o să revin curând cu o sugestie dulce.


TOTAL: 155 grame, 516 calorii, 13.5 proteine, 45.3 lipide, 13.7 carbohidrati, 6.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Coji de mini tarte keto / low-carb
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Leave a Reply