Desert keto „orez cu lapte”
Deși arată fix ca orezul cu lapte clasic, acest desert nu are același gust, vă zic din start. Boabele de konjac sunt mai cauciucate la consistență, iar crema de cocos are gust previzibil de… cocos 🙂. Totuși, rezultatul este un desert simplu și rapid de făcut, fără zahăr și fără gluten, și nu în ultimul rând, vegan.
Am tot folosit crema de cocos în ultimele luni, dar abia acum scriu despre ea pe blog. Este un produs obținut din nucă de cocos, are consistența unei smântâni (de aceea i se mai spune și smântână de cocos) și poate înlocui smântâna în diverse rețete. Pe piața din România am văzut diverse sortimente, de la mai multe firme. După ce am testat câteva, m-am oprit la crema de cocos Cocomas. O găsiți fie aici, fie în diverse magazine naturiste și chiar hypermarketuri.
Pentru 4 porții
- 200 ml cremă de cocos
- 1 lingură îndulcitor pulbere
- 1 pachet de „orez” konjac
- vanilie, scorțișoară, fructe de pădure pentru servit
„Orezul” konjac se scoate din pungă, se spală în câteva ape, apoi se lasă la scurs într-o sită.
Crema de cocos se înfierbântă într-un ibric. Se adaugă îndulcitorul, apoi „orezul” konjac.
Se ține pe foc 1-2 minute, amestecând întruna. După ce se închide focul, se adaugă vanilia. Se lasă un pic la răcit, apoi se porționează. La servire se presară scorțișoară sau se pot pune fructe de pădure.
Multumim pentru reteta. Sunt curios daca in loc de green sugar folosesc xilitol, cat xilitol sa folosesc?
Sigur că da, puteți folosi orice fel de îndulcitor permis. Cantitatea o puneți după gustul personal. 🙂