Burger de vită cu ceapă caramelizată și brânză brie
fel principal, garnituri

Burger de vită cu ceapă caramelizată și brânză brie

Am mâncat acest tip de burgeri în călătoria noastră de anul trecut la Barcelona. Ne-au plăcut așa de mult, încât am vrut să-i refac și acasă. Combinația de carne cu ceapă este mereu una reușită, dar brânza brie definitivează gustul final. Este categoric un fel potrivit pentru o masă mai deosebită!

Pentru 4 burgeri

  • 500 g carne tocată de vită
  • 1 ceapă de circa 100-120 g
  • 4 felii de brânză brie
  • sare, piper măcinat
  • untură sau ulei de cocos

Carnea de vită se amestecă cu sare și piper măcinat. Burgerii nu au nevoie de mixuri complicate de condimente.

Se împarte amestecul în 4 părți egale și se modelează burgerii. Puteți folosi o unealtă mai șmecheră, dacă aveți. Sau puteți folosi un șablon decupat dintr-o sticlă de plastic, așa cum am făcut eu.

Se lasă burgerii să stea un pic la temperatura camerei, până vă ocupați de ceapă.

Ceapa se taie semi-rondele și se călește într-o tigaie în 1-2 linguri de untură sau ulei de cocos. Se lasă la foc mic, amestecând periodic, vreo 20 de minute, până când ceapa capătă culoare arămie. Se dă deoparte.

Se încinge o tigaie grill, se unge cu untură sau ulei de cocos și se coc pe ea burgerii, cam 3 minute pe fiecare parte.

 

Se servesc imediat pe platou încălzit, cu ceapa caramelizată deasupra și felii de brânză brie. Pentru ca brânza să se topească mai frumos, e bine să o adăugați în ultimul minut al frigerii burgerilor pe grătar. Mie mi-a scăpat acest amănunt, dar nu a dăunat deloc gustului final.

Salata verde este însoțitoarea perfectă pentru acești burgeri.

Sau mai puteți adăuga niște sparanghel prăjit.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Burger de vită cu ceapă caramelizată și brânză brie
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

Leave a Reply