Fursecuri Amaretti
Aceste fursecuri drăguțe și foarte simplu de executat le-am văzut pe Instagram recent. Mi-au căzut cu tronc imediat și le-am făcut cu prima ocazie. Merg minunat de Crăciun, alături de alte dulciuri fără zahăr.
Pentru 20-22 de bucăți
- 200 g albuș (din aproximativ 6-7 ouă, eu folosesc albuș la cutie de 500 ml de la Lidl)
- 80 g Green Sugar Premium (sau alt îndulcitor, după gust)
- 300-350 g făină de migdale
- 1 linguriță esență de migdale
- migdale întregi, fulgi de migdale, îndulcitor pudră
Albușurile se bat spumă împreună cu îndulcitorul și esența de migdale. Se adaugă treptat făina de migdale, amestecând, până se obține un aluat lipicios. În rețeta originală era vorba de 250 g, însă mie mi-au intrat 350 g.
Se iau cu lingurița cantități egale din aluat și se rulează fursecurile. Acestea se pot da prin îndulcitor pudră sau prin fulgi de migdale. Fursecurile se aplatizează ușor și se ornează, opțional, cu o migdală întreagă.
Se pun într-o tavă pe hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la foc mediu (170 grade C) până la rumenire ușoară.
Se servesc după răcirea completă și se păstrează într-o cutie de tablă cu capac.
TOTAL: 650 grame, 2252.1 calorii, 101.4 proteine, 188.9 lipide, 74.1 carbohidrati, 37.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.