Garnitură de dovleac cu usturoi
Dovleacul se poate folosi nu doar la deserturi. Călit simplu în tigaie, cu puțin usturoi, este un deliciu pe lângă orice fel de carne. Sau poate constitui un fel simplu de post.
Pentru 2 porții
- 200 g dovleac
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- condimente (eu am folosit ierburi de Provence)
Dovleacul, curățat de coajă, se taie cuburi potrivite ca mărime. Într-o tigaie wok se încinge uleiul de măsline și se călește dovleacul la foc mediu, amestecând periodic, timp de 5-7 minute. Când s-a rumenit pe toate părțile, se adaugă sarea, usturoiul pisat și condimentele.
Se lasă un pic să se pătrundă, apoi se servește.
TOTAL: 223 grame, 208.9 calorii, 2.2 proteine, 18.3 lipide, 11 carbohidrati, 4.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.