Garnitură de dovleac cu usturoi
fel principal, garnituri

Garnitură de dovleac cu usturoi

Dovleacul se poate folosi nu doar la deserturi. Călit simplu în tigaie, cu puțin usturoi, este un deliciu pe lângă orice fel de carne. Sau poate constitui un fel simplu de post.

Pentru 2 porții

  • 200 g dovleac
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • condimente (eu am folosit ierburi de Provence)

Dovleacul, curățat de coajă, se taie cuburi potrivite ca mărime. Într-o tigaie wok se încinge uleiul de măsline și se călește dovleacul la foc mediu, amestecând periodic, timp de 5-7 minute. Când s-a rumenit pe toate părțile, se adaugă sarea, usturoiul pisat și condimentele.

Se lasă un pic să se pătrundă, apoi se servește.


TOTAL: 223 grame, 208.9 calorii, 2.2 proteine, 18.3 lipide, 11 carbohidrati, 4.1 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Garnitură de dovleac cu usturoi
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Leave a Reply