Înghețată de cocos și dovleac copt (de post)
O înghețată cu gust inedit, dar minunată. Se face foarte ușor și repede. Mai greu e să reziști până se congelează. Este potrivită și pentru persoanele cu intoleranță la lactoză sau pentru cele care țin post.
Pentru aromatizarea înghețatei am folosit un mix de condimente ”pumpkin pie spice” care nu se găsește în România, dar am remarcat că mixurile de condimente pentru turtă dulce au o compoziție similară (scorțișoară, nucșoară, cuișoare, cardamom, ghimbir), așa că pot fi utilizate cu succes și la rețetele cu dovleac.
Pentru 6 porții
- 400 g dovleac copt
- 200 ml cremă de cocos, eu folosesc acest sortiment
- 1-2 lingurițe îndulcitor, după gust, de exemplu Green Sugar
- 1 linguriță de mix de condimente pentru turtă dulce, sau scorțișoară
Într-un bol se mixează toate componentele rețetei. Compoziția obținută se toarnă în forme de înghețată și se dă la congelator pentru 8-10 ore. Se servește când aveți poftă.
TOTAL: 620 grame, 820 calorii, 4 proteine, 76 lipide, 20 carbohidrati, 8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.