Omletă cu leurdă
O rețetă de sezon, în culori contrastante, cu o aromă subtilă de usturoi.
Pentru 2 porții
- 6 ouă
- o mână de frunze proaspete de leurdă (cam 30 g am avut eu)
- sare, condimente după gust
- ulei de măsline
Frunzele de leurdă se spală și se scurtează de codițe. Se lasă într-un prosop să se zvânte.
Într-o tigaie se încinge uleiul și se toarnă ouăle bătute cu sare și condimente.
Imediat se așază pe suprafața ouălor frunzele de leurdă. Se pune capacul și se ține tigaia pe foc mediu până la prinderea suprafeței.
Omleta cu leurdă se poate servi imediat.
TOTAL: 370 grame, 612.2 calorii, 43.4 proteine, 46.4 lipide, 7.9 carbohidrati, 0.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.