Pâine keto în tigaie
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Pâine keto în tigaie

O rețetă de pâine rapidă pentru cei care nu au cuptorul la dispoziție. E mai degrabă o turtă mai groasă, dar care își joacă perfect rolul de pâine. Semințele de dovleac sunt opționale, puteți folosi de floarea soarelui sau puteți să nu presărați deloc semințe. Puteți să nu puneți semințe nici în aluat, oricum va ieși bună pâinea. Încă o variantă: în loc de semințe, sau pe lângă ele, se mai pot adăuga niște măsline fără sâmburi feliate. Iese nebunie!
O pâine din asta o tai de obicei în 8 segmente. Fiecare felie de pâine se poate tăia și pe grosime.
Actualizare articol: am încercat să fac această pâine folosind mix-ul de fibre fără carbohidrați Ketomix universal
. În acest caz, nu se mai pun tărâțe de psyllium, întrucât făina respectivă deja le conține. Aveți poza pâinii la sfârșitul articolului.

Pentru o tigaie de circa 28 cm în diametru

Ouăle se bat spumă cu ajutorul unui tel sau mixer, timp de 1-2 minute. Se adaugă iaurtul, cașcavalul ras și componentele uscate.

Se lasă aluatul cam 10 minute să se odihnească.

La început aluatul va fi mai lichid, apoi se va îngroșa.

O tigaie (a mea are diametrul de 28 cm) se unge cu un pic de ulei de cocos, se presară semințe de dovleac și se întinde aluatul uniform pe toată suprafața. E mai ușor să o faceți cu mâinile umezite cu apă. Grosimea aluatului trebuie să fie de circa 1 cm. Se presară din nou semințe de dovleac.

Se pune capacul și se aprinde focul. Se ține la foc mic timp de 7-8 minute, dar se verifică în permanență, să nu se ardă. Se întoarce pâinea cu ajutorul unei palete și se mai ține vreo 5 minute la foc mic sub capac.

 

Când e gata, se scoate pe un grătar să se răcească.

Este foarte bună caldă, dar și rece. La nevoie, se poate reîncălzi în cuptorul cu microunde sau la aburi. Se păstrează la rece timp de 5-6 zile fără probleme.

Varianta cu Ketomix universal arată în secțiune așa:


TOTAL (varianta cu făină de migdale): 590 grame, 1674.9 calorii, 84.5 proteine, 134.9 lipide, 49.9 carbohidrati, 30.2 fibre
TOTAL (varianta cu făină de cocos): 560 grame, 1403.4 calorii, 75.4 proteine, 104.2 lipide, 51.6 carbohidrati, 30.9 fibre
TOTAL (varianta cu făină de fibre Ketomix universal): 535 grame, 1245.5 calorii, 68.4 proteine, 96.8 lipide, 50.5 carbohidrati, 43.3 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pâine keto în tigaie
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 51 Review(s)

Leave a Reply