Pâine keto în tigaie
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Pâine keto în tigaie

O rețetă de pâine rapidă pentru cei care nu au cuptorul la dispoziție. M-am inspirat de aici. Semințele de dovleac sunt opționale, puteți folosi de floarea soarelui sau puteți să nu presărați deloc semințe. O pâine din asta o tai de obicei în 8 segmente. Fiecare felie de pâine se poate tăia și pe grosime.

Pentru o tigaie de circa 28 cm în diametru

Ouăle se bat spumă cu ajutorul unui tel sau mixer, timp de 2-3 minute. Se adaugă iaurtul, cașcavalul ras și componentele uscate.

Se lasă aluatul cam 10 minute să se odihnească.

La început aluatul va fi mai lichid, apoi se va îngroșa.

O tigaie (a mea are diametrul de 28 cm) se unge cu un pic de ulei de cocos, se presară semințe de dovleac și se întinde aluatul uniform pe toată suprafața. E mai ușor să o faceți cu mâinile umezite cu apă. Grosimea aluatului trebuie să fie de circa 1 cm. Se presară din nou semințe de dovleac.

Se pune capacul și se aprinde focul. Se ține la foc mic timp de 7-8 minute, dar se verifică în permanență, să nu se ardă. Se întoarce pâinea cu ajutorul unei palete și se mai ține vreo 5 minute la foc mic sub capac.

 

Când e gata, se scoate pe un grătar să se răcească.

Este foarte bună caldă, dar și rece. La nevoie, se poate reîncălzi în cuptorul cu microunde sau la aburi. Se păstrează la rece timp de 5-6 zile fără probleme.

 

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pâine keto în tigaie
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply