Panna cotta cu cafea
Ce ziceți să facem de vineri seara o cafea altfel pentru sâmbătă dimineață? Adică un desert cu cafea, în cazul de față, o panna cotta. Prepararea este simplă și rapidă. Puneți mai multă sau mai puțină gelatină, în funcție de consistența dorită. Pentru culoare în plus, puteți adăuga un pic de cafea solubilă.
Pentru 2 porții
- 250 ml smântână dulce grasă (30-35% grăsime)
- 50 ml cafea tare
- 30 g Green Sugar (sau după gust)
- 1,5 – 2 lingurițe de gelatină (5-7 g)
- un praf de nes, opțional
Gelatina se lasă la hidratat în 2-3 linguri de apă rece. Se prepară cafeaua.
Smântâna se înfierbântă pe foc împreună cu îndulcitorul, fără să se aducă la fierbere.
Se adaugă cafeaua și gelatina hidratată. Dacă doriți o culoare mai intensă, puneți și nes. Se amestecă până la topirea gelatinei, iar compoziția obținută se toarnă în forme.
Se lasă la răcit, apoi formele se dau la frigider până la închegare. La servire desertul se poate orna cu puțin nes sau cafea măcinată.
TOTAL: 337 grame, 790.6 calorii, 12.1 proteine, 57.5 lipide, 5.8 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.