Pate vegan de ciuperci cu semințe
O rețetă simplă, dar plină de savoare. Sigur va plăcea celor care țin post. M-am inspirat de aici.
Pentru 3-4 porții
- 100 g semințe de floarea soarelui (sau miez de nucă)
- 500 g ciuperci champignon
- 1 ceapă mare (120-150 g)
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare, condimente
- suc de lămâie sau oțet, după gust
Semințele se lasă la hidratat în apă fierbinte circa o oră. Apoi se pun într-o sită la scurs.
Ceapa se taie solzișori și se călește la foc mic în uleiul de măsline timp de câteva minute, până devine sticloasă.
Se adaugă ciupercile tăiate cuburi, se dă focul mai mare ca să se evapore lichidul, amestecând mereu. Când ciupercile încep a se rumeni, se stinge focul.
Ciupercile răcite se pun într-un bol, se adaugă semințele scurse și condimentele (eu am optat pentru boia afumată, turmeric și oregano).
Se mixează totul cu un blender de mână, obținând o compoziție omogenă.
Pateul obținut se asezonează după gust cu sare și suc de lămâie. După dorință, se poate pune și niște verdeață tocată.
Este mai bun după ce stă la rece 1-2 ore. Se servește cu legume.
TOTAL: 780 grame, 909.2 calorii, 43.4 proteine, 65.7 lipide, 44.8 carbohidrati, 13.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.