Tort verde (Green Velvet)
deserturi, băuturi

Tort verde (Green Velvet)

Un tort cu impact vizual, numai bun de făcut pentru sărbătorile iernii. Contrastul dintre verde, alb și roșu îi dă un aer festiv.
Guma de xantan este un aditiv relativ inofensiv care dă elasticitate aluaturilor fără gluten. O puteți cumpăra de aici, iar un plic de 100 g vă ajunge pentru multă vreme. În această rețetă poate fi omisă, mărind în acest caz cantitatea de făină de cocos. Dar blatul s-ar putea să iasă mai dens și mai sfărâmicios. O soluție ar fi să se coacă separat 2 blaturi.
De asemenea, puteți folosi propria rețetă de blat care vă iese bine, integrând spanacul și ajustând celelalte ingrediente.

Pentru un tort cu diametrul de 18 cm (12 felii)

Într-un bol se pune spanacul spălat și zvântat, îndulcitorul, aromele, ouăle și smântâna. Se mixează cu un blender vertical, până la omogenizare.
Se încorporează făinurile împreună cu praful de copt și guma de xantan. Aluatul obținut se toarnă într-o formă cu diametrul de 18 cm.

Blatul se coace la foc mediu (170 grade C), până când suprafața este prinsă și elastică la atingere. La mine a durat cam o oră. Primele 45 de minute am ținut forma acoperită cu folie de aluminiu.
Blatul copt se scoate pe un grătar să se răcească de tot. Abia după aceea se va în două tăia pe grosime (dacă optați pentru a-l tăia în 3, măriți cu o treime cantitatea de cremă și dublați-o pe cea de fructe).

Se prepară crema, bătând într-un bol mascarpone cu frișca, iaurtul, îndulcitorul și vanilia. Trebuie să iasă o cremă groasă, care își menține forma.

Pe un platou se pune un blat, se unge cu cremă și se distribuie fructe pe toată suprafața.
Se pune deasupra al doilea blat și se unge cu restul de cremă, acoperind și marginile, daca se dorește. Se păstrează niște cremă, pentru retușuri.

Se dă tortul la rece pentru câteva ore, iar înainte de servire se retușează suprafața cu crema rămasă.

Se ornează după preferințe. Eu am procedat în felul următor: am topit niște ciocolată neagră într-o punguță pe care am pus-o într-o cană cu apă fierbinte. Când ciocolata s-a topit, am tăiat un colț al pungii și am scris cifre pe o hârtie de copt. Am dat ornamentele la rece și le-am folosit când a fost gata tortul.


TOTAL: 1245 grame, 3378.6 calorii, 85.1 proteine, 315.8 lipide, 67.4 carbohidrati, 21.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tort verde (Green Velvet)
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

Leave a Reply