Gujoane/șnițele de pui cu parmezan
fel principal, garnituri

Gujoane/șnițele de pui cu parmezan

Nu aveți nevoie de făină și pesmet pentru a face șnițele. Varianta cu parmezan este una foarte reușită, am încercat-o de câteva ori deja și este pe placul nostru. Poate vă place și vouă și nu știți. Neapărat să încercați și voi metoda.

Pentru 2 porții

  • 300 g piept de pui (simplu dezosat, feliat sau mușchiuleț)
  • 1 ou
  • 60 g parmezan ras
  • sare, piper măcinat, pudră de ceapă/usturoi
  • unt clarifiat sau ulei de cocos pentru prăjit

Pieptul de pui, dacă e întreg, se taie fâșii. Dacă e feliat, se bat ușor feliile cu un ciocan de șnițele. Se presară bucățile de carne cu puțin piper măcinat sau pudră de ceapă/usturoi.
Se bate oul cu puțină sare într-o farfurie adâncă.
Pe un platou se pregătește parmezanul.
Bucățile de pui se dau prin ou, apoi prin parmezan. Dacă doriți, repetați operațiunea încă o dată.
Se pun la prăjit într-o tigaie încinsă cu un pic de grăsime și se țin pe foc mediu, până la rumenire pe ambele părți.

Pieptul de pui astfel preparat se servește cald, alături de garnitura preferată.


TOTAL: 410 grame, 673.3 calorii, 94.1 proteine, 24.1 lipide, 2.4 carbohidrati, 0 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Gujoane/șnițele de pui cu parmezan
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

Leave a Reply