Ruladă de dovlecei cu carne
Azi vă prezint (încă) o combinație de dovlecel cu carne, una de-li-cioa-să! Deși pare o rețetă laborioasă, vă asigur că nu e. Blatul de dovlecel iese destul de flexibil, astfel că poate fi rulat fără probleme.
Pentru circa 3 porții
- 300 g carne tocată
- 1 ceapă mică
- sare, condimente
- 1 ou
- 450 g dovlecei
- 200 g cașcaval ras
- 3 ouă
- parmezan ras, opțional
Mai întâi se prepară umplutura: carnea se călește cu ceapa tocată, spărgând bulgării și amestecând mereu, timp de 5-7 minute. Se sărează și condimentează. Se lasă un pic la răcit, apoi se încorporează un ou și 100 g din cașcavalul ras.
Dovlecelul se dă prin răzătoare și se presară sare. După 10 minute se stoarce, se amestecă cu ouăle și restul cașcavalului ras.
Compoziția se întinde uniform într-o tavă dreptunghiulară, pe hârtie de copt unsă cu ulei (forma mea are dimensiunile 34*24 cm). Se dă tava în cuptorul încins la 180 grade C pentru 12-15 minute, sau până se prinde toată suprafața. Când e gata, se scoate din cuptor și se lasă 1-2 minute la răcit.
Se distribuie umplutura și se rulează cu grijă, cât mai strâns posibil.
Rulada obținută se mută într-o tavă de chec, se presară cu parmezan ras (se poate lăsa și fără) și dă la cuptor pentru 10 minute.
După ce s-a copt, rulada se va ține o jumătate de oră înainte de a fi tăiată și servită.
Se servește cu legume crude și cu multă poftă.
Dacă vă place combinația dintre carne tocată și dovlecei, am pentru voi pe blog încă 3 rețete, una mai savuroasă ca alta:
TOTAL: 1215 grame, 1702.3 calorii, 143.4 proteine, 123.4 lipide, 15.8 carbohidrati, 4.9 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.