Musaca de dovlecei
fel principal, garnituri

Musaca de dovlecei

O mâncare savuroasă și consistentă, fără sos bechamel.

Pentru 4 porții mari sau 6 mai modeste

  • 2-3 dovlecei de mărime medie
  • 500 g carne tocată amestec
  • 3 roșii decojite + suc de roșii (în total vreo 150-200 ml)
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură unt clarifiat
  • ulei de cocos pentru grătar
  • 1 ou
  • 200 g cașcaval ras
  • 200 ml smântână dulce 32-35% grăsime
  • 50 g parmezan ras
  • sare, piper, alte condimente

Dovleceii se taie felii pe lung, se coc pe tigaia grill unsă cu ulei.

Într-o tigaie se pune la încins untul. Se adaugă ceapa tăiată, se călește ușor, apoi se pune carnea. Se călește amestecând continuu, vreo 5 minute. Se adaugă sucul de roșii cu roșiile tăiate cuburi, sarea, condimentele după gust, și se mai ține pe foc iute, amestecând, până se evaporă lichidul. Se lasă la răcit, apoi se adaugă oul și 100 g de cașcaval.

Pe fundul unei forme (20/30) unse cu ulei se pun felii de dovlecel tapetând suprafața. Se toarnă umplutura, se nivelează și se așază și restul feliilor de dovlecel.

Se toarnă smântâna lichidă uniform peste tot, se presară restul de cașcaval ras, apoi parmezanul.

Se dă în cuptorul încins la 200 grade C pentru 45 de minute sau până se rumenește suprafața.

Nu se servește imediat, ci după vreo 30 de minute, ca să se păstreze straturile atunci când se taie.

La fel se poate face și cu vinete.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Musaca de dovlecei
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

Leave a Reply