Panna cotta
deserturi, băuturi

Panna cotta

Iată un desert care parcă e făcut special pentru dieta Low Carb High Fat. Bineînțeles, înlocuind zahărul cu un îndulcitor care nu influențează nivelul glicemiei. Smântâna dulce dă gustul atât de plăcut de frișcă, dar și sațietate. Este exact ce ne trebuie, să mâncăm consistent și rar. În plus, prepararea acestui desert este foarte ușoară.

pentru 3 porții

  • 400 ml smântână dulce (minim 32% grăsime)
  • 1 lingură îndulcitor pulbere
  • 1 pliculeț gelatină granule (10 g)
  • vanilie
  • zmeură, frunze de mentă, pentru decor

Într-o cană se pune la hidratat gelatina cu 2-3 linguri de apă, se lasă 10 minute.

Într-un ibric se pune pe foc smântâna cu îndulcitorul. Se amestecă până ajunge aproape de fierbere. Se ia de pe foc, se adaugă gelatina hidratată și se amestecă până la dizolvarea acesteia. Se adaugă vanilia, se toarnă în pahare și se lasă la răcit. Apoi se bagă în frigider până se prinde compoziția. La servire se ornează cu zmeură și eventual cu frunze de mentă.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Panna cotta
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Leave a Reply