Salată grecească
salate, aperitive, diverse

Salată grecească

Cine n-a auzit de ea? Este ușor de făcut, și mai ușor de mâncat, și se potrivește la fix modului de alimentație Low Carb High Fat. Roșiile și castraveții au conținut scăzut de glucide, ceapa e în cantitate mică, iar măslinele și brânza feta sunt pline de grăsimi sănătoase. Uleiul extra virgin de măsline nu mai are nevoie de nicio prezentare, calitățile sale excepționale și beneficiile pentru sănătate sunt cunoscute de milenii.

Pentru un bol de salată

  • 1 roșie mare
  • 1 castravete
  • jumătate de ceapă
  • 10-12 măsline kalamata (eu am pus și throuba)
  • 50 g brânză feta (sau telemea de oaie)
  • suc de lămâie, opțional și după gust
  • sare
  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • oregano sau mix grecesc de condimente pentru feta

Roșia se taie cuburi mai mari, castravetele rondele, ceapa fâșii subțiri, brânza feta cubulețe. Se pun toate într-un castron. Fix înainte de servire se adaugă măslinele, sarea (dacă e nevoie), condimentele, sucul de lămâie și uleiul de măsline. Și salata răcoritoare de vară este gata!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply