Rulouri de dovlecei cu carne
Sau un fel de sarmale din dovlecei :)) Chiar sunt foarte gustoase și scăpați de grija garniturii. Gustul final poate să difere, în funcție de sosul folosit: de smântână sau de roșii. Rețetă adaptată de aici.
Pentru 4 porții
- 2 dovlecei de circa 500 g (16 felii)
- 500 g carne tocată (eu am avut amestec de vită cu porc)
- 1 ceapă
- verdeață, usturoi
- sare, condimente
- 150 ml smântână dulce (sau sos de roșii, după preferințe)
Dovleceii se feliază pe lung în felii de circa 2-3 mm. O răzătoare de tip mandolină este foarte binevenită aici. Se presară feliile cu puțină sare și se lasă un sfert de oră. După acest interval, feliile de dovlecei vor lăsa apă și vor deveni flexibile.
Între timp, carnea tocată se amestecă cu resturile rămase de la tăierea dovleceilor, ceapa tăiată mărunt (se pot mărunți împreună la robot), sarea, condimentele (eu prefer pudra de ceapă și piperul măcinat), verdeața și usturoiul tocat.
Se modelează chifteluțe de forma micilor, care se înfășoară în felii de dovlecei. Rulourile obținute se pun într-o tavă.
Se toarnă smântâna (sau sosul de roșii) peste rulouri. Nu trebuie să le acopere, ci doar să le cuprindă.
Se dă tava în cuptorul încins la 180 grade C, pentru circa 45 de minute, sau până la rumenirea suprafeței.
Rulourile se servesc fierbinți, cu sosul din tavă.
TOTAL: 1180 grame, 1569.6 calorii, 98.8 proteine, 123.5 lipide, 17.1 carbohidrati, 5.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.