Salată de vinete cu ciuperci și sos de soia
Vă place combinația dintre vinete și ciuperci? Recent mi-am dat seama că nu am încercat-o până acum, așa că le-am combinat în această mâncare simplă și savuroasă.
Pentru 6 porții
- 700 g vinete (1 mare sau 2 medii)
- 500 g ciuperci champignon
- 1 ceapă mai mare (100-120 g)
- 50 ml ulei de măsline
- sos de soia
- usturoi tocat, verdeață, suc de lămâie sau oțet, opțional.
Vinetele se spală și se taie cuburi mari.
Într-o tigaie se încinge jumătate din uleiul de măsline și se călesc cuburile de vânătă, până se rumenesc ușor (4-5 minute), amestecându-le periodic.
Ciupercile se șterg cu o cârpă umedă și se taie feliuțe. Ceapa se taie solzișori.
Într-o altă tigaie se înăbușă ceapa cu ciupercile în restul de ulei, pe foc mediu, până când lichidul lăsat se evaporă, iar legumele prind culoare.
Se amestecă într-un castron vinetele cu ciupercile și ceapa, se adaugă verdeața și usturoiul și se asezonează totul cu sos de soia. După gust, se poate pune și oțet sau suc de lămâie.
Salata se lasă să stea cam o oră înainte de a fi servită.
TOTAL: 1403 grame, 752.9 calorii, 24.9 proteine, 53 lipide, 70.3 carbohidrati, 30.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.