Vinete cu brânză, ardei și roșii, în stil grecesc
N-am ajuns anul acesta în vacanță în Grecia, dar vinete cu feta, ardei și roșii, cum mâncam la orice tavernă, tot am făcut. Sunt bune, bune, încercați-le și voi!
pentru 2 porții
- o vânătă de mărime medie (a mea a avut 260 g)
- o jumătate de ardei capia (50 g)
- o roșie nu prea mare (50 g)
- 80 g brânză feta (sau telemea)
- 80 g cașcaval
- 1 cățel de usturoi
- oregano, sare
- ulei de măsline (50 ml)
Vânăta să spală și se taie în jumătate de-a lungul. Cu vârful cuțitului se crestează suprafața sub formă de romburi, cu grijă, fără a tăia coaja. Jumătățile de vânătă se ung cu ulei de măsline și se presară oregano și puțină sare. Se desfac un pic tăieturile, să ajungă și în interior. După asezonare, jumătățile de vânătă se așază cu secțiunea în jos pe o tavă, care se dă în cuptorul încins la 200 grade C, pentru vreo 20 minute.
Roșia și ardeiul se taie cubulețe mărunte și se amestecă cu usturoiul tocat și o lingură de ulei de măsline. Brânza feta se sfărâmă, cașcavalul se dă prin răzătoare.
Vinetele coapte se întorc cu secțiunea în sus, se apasă un pic partea coaptă, ca să se formeze câte o adâncitură. Se distribuie amestecul de legume, apoi feta sfărâmată și la sfârșit cașcavalul ras.
Se dă forma din nou la cuptor pentru 15 minute.
Se servesc nu imediat, ci se lasă să stea vreo jumătate de oră.
TOTAL: 575 grame, 969.3 calorii, 37.5 proteine, 85.3 lipide, 22.7 carbohidrati, 10.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.