Omletă cu varză de Bruxelles și ceapă verde
Ador omletele, se pot face în atâtea feluri, încât e greu să te plictisești de ele! Plus că se prepară și foarte repede, ceea ce reprezintă un avantaj pentru persoanele ocupate. Omleta de azi este fără lactate și fără carne. Dacă nu sunteți atât de stricți, puteți folosi untură, eventual cu câteva jumări, atunci când căliți varza. Iar la servire puteți presăra parmezan ras.
Pentru 2 porții
- 200 g varză de Bruxelles
- 1 lingură ulei de cocos sau untură
- 4 ouă
- 1-2 fire de ceapă verde sau arpagic verde
- sare, piper măcinat
Într-o tigaie se încinge uleiul de cocos. Varza de Bruxelles se spală, se curăță de părțile maro, dacă e cazul, și se taie jumătăți. Se călește pe tigaie la foc mediu, timp de 2-3 minute până la o rumenire ușoară.
Ouăle se bat cu sarea și piperul, se adaugă ceapa tăiată mărunt și se toarnă peste varză.
Se dă focul la minim și se ține cu capacul pus până se prinde compoziția.
Se servește imediat.
TOTAL: 460 grame, 605.8 calorii, 35.8 proteine, 44.8 lipide, 21.9 carbohidrati, 8.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.