Cornuri low-carb cu brânză de burduf
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Cornuri low-carb cu brânză de burduf

Aluatul „fathead” este foarte cunoscut printre adepții regimului keto/ low-carb. Din el se pot face o mulțime de chestii interesante și gustoase. Am mai prezentat aici pe blog sărățele și pizza din acest tip de aluat. Recent am experimentat cu el și niște cornuri care au fost un adevărat hit. Pufoase, cu gust intens de brânză, le-au plăcut mult și copiilor. Le-am făcut deja de mai multe ori, o să vedeți că în unele poze sunt porție dublă, atât de mult ne plac. Ingredientul important este guma de xanthan, substanța naturală care leagă aluaturile fără gluten. Fără gumă de xanthan cornurile ies tot foarte bune la gust, doar că la copt nu-și păstrează forma. Găsiți acest ingredient în magazinele online, de exemplu aici.

Pentru 8 cornuri

  • 170 g mozzarella mai tare, fără zer
  • 30 g cremă de brânză
  • 1 ou
  • 100 g făină de migdale
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță gumă de xantan
  • un praf de sare
  • 70-80 g brânză de burduf

Mozzarella se dă prin răzătoare, se adaugă crema de brânză și se topește timp de 1 minut la microunde, se amestecă bine compoziția, apoi se mai lasă pentru 30 de secunde. Brânza trebuie să fie complet topită, să se scurgă de pe paletă. În lipsa cuptorului cu microunde, puteți topi brânzeturile într-o oală cu fundul gros, pe cel mai mic foc de pe aragaz, amestecând întruna, până la obținerea compoziției omogene.


Se lasă un pic la răcit (2-3 minute), apoi se încorporează oul, amestecând întruna. Se adaugă făina de migdale, praful de copt, guma de xanthan și sarea. Se omogenizează cu ajutorul unei palete sau al mâinilor, până se obține un aluat uniform, puțin lipicios.

 
Aluatul se întinde între 2 foi de hârtie de copt, unse cu puțin ulei de cocos. Se formează un cerc cu grosimea de circa 3-4 mm, care se taie în 8 segmente. Se pune câte o bucățică de brânză de burduf pe fiecare segment, pe partea mai lată, care se rulează spre vârf, formând cornuri.

Se pun cornurile pe o tavă așternută cu hârtie de copt. Se dau în cuptorul încins la circa 160 grade C, pentru vreo 15-20 de minute. Trebuie verificate întruna, pentru că se pot arde ușor. Orientați-vă după firea cuptorului vostru.

 

Când sunt rumenite, cornurile se scot pe un grătar să se răcească. Se păstrează la temperatura camerei maxim 2 zile (iarna vreo 3), iar la frigider pot sta mai mult. Recomand să le încălziți înainte de servire, fie la microunde, fie într-o sită la aburi.

Experimentați cu brânza de burduf, unele sortimente se topesc mai tare la copt și se pot scurge din cornuri. De asemenea, cornurile se pot face și cu alte umpluturi, de exemplu cu ciuperci/ carne tocată /ouă + ceapă verde, șuncă și cașcaval, etc.


TOTAL: 435 grame, 1430.3 calorii, 82.7 proteine, 116.5 lipide, 24.1 carbohidrati, 10 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Cornuri low-carb cu brânză de burduf
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 25 Review(s)

Leave a Reply